Jubileum: De K van Kunst 1 jaar!

HOERAAA

Hieperdepiep.. Hoera!! De K van Kunst bestaat deze week 1 jaar, een mooie mijlpaal en een jubileum om te vieren, namelijk… met een give away!

Kunst is meer

Precies twee weken geleden postte ik op Instagram het volgende plaatje:

#kunstismeer

Toen tijdens de persconferentie werd aankondigd dat de musea dicht zouden gaan, baalde ik. Als een stekker. Ik sta achter de genomen maatregelen, hoe eerder we van corona af zijn, hoe beter. Maar ik baalde. Mark Rutte noemde de sportscholen een uitlaatklep. Kunst is ook een uitlaatklep voor veel mensen. Ook voor mij, dat heb ik aan den lijve kunnen ondervinden (zie hiervoor mijn verhaal bij de R van Rebecca). Sporters gaan naar de sportschool om te ontspannen. Ik ga naar een museum om te ontspannen. 

Kunst is zoveel meer dan een plaatje, beeld, geluid of toneelstukje. Kunst is emotie en gevoel.

Kunst is meer.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen tijdens de persconferentie van vanavond bekend werd dat de musea weer open gaan. Dubbel feest dus!

Wie jarig is trakteert…

Om het jubileum van De K van Kunst te vieren roep ik een winactie in het leven. Je kunt namelijk twee toegangstickets winnen voor mijn no. 1 favoriete museum: het Kunstmuseum in Den Haag.

Het Kunstmuseum Den Haag
(foto van kunstmuseum.nl)

Dit prachtige museum heeft een bijzondere plek in mijn hart. Ik kom er al van jongs af aan met mijn moeder en kies vaak bij cursussen dit museum als locatie. Ik ken het gebouw bijna binnenstebuiten, het voelt als thuiskomen. Je zou kunnen zeggen dat het Kunstmuseum Den Haag mijn ‘stam’-museum is πŸ™‚

Naast dat het museum in een prachtig gebouw is gehuisvest, heeft het Kunstmuseum Den Haag een hoop interessante tentoonstellingen. Je kunt nu tijdelijk genieten van de werken van Anders Zorn, Paula Modersohn-Becker en Norbert Schwontkowski. Bewonder je liever iets anders dan schilderijen? Dan kun je terecht bij de tijdelijke tentoonstelling Mode in Kleur of Koninklijk Blauw!

Maar zelf ben ik ook ontzettend fan van de vaste collectie van het museum. Met de grootste collectie van Piet Mondriaan ter wereld (!) kan jouw pret niet op. En ook mijn lievelingsgedeelte van het museum – de collectie Ontdek het moderne – is echt een aanrader om te bezoeken!

❀️

Ik nodig iedereen uit om te ontdekken hoe bijzonder en mooi het Kunstmuseum is.

Hoe maak je kans op de twee toegangstickets?

  • Laat een reactie achter onder deze blog en vertel wie jij graag mee zou nemen naar het Kunstmuseum als je de tickets zou winnen.
  • Extra kans maken? Volg De K van Kunst op instagram en plaats de daar geplaatste post in jouw stories!

Ik maak dinsdagavond 24 november 2020 de winnaar bekend in deze post en via instagram.

@robert_k007 gefeliciteerd, jij hebt de twee tickets gewonnen voor het Kunstmuseum Den Haag!! πŸ˜„πŸ˜„ Ik stuur je een bericht met de verdere uitleg / details 🎊🎊

De K van Kunst

Mijn hart zit in De K van Kunst en ik geniet elke keer weer van het bedenken, schrijven en delen van de verhalen uit de kunstwereld. Daarom wil ik afsluitend jullie – alle lezers van De K van Kunst – ontzettend bedanken voor jullie tijd, aandacht en reacties.

Op naar het volgende jubileum!

Liefs, Rebecca

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s